Лапласиан по гауссовой мере и эргодическая теорема - Богданский, Ю.В.; Санжаревский, Я.Ю. (Український математичний журнал, 2015)
Розглянуто лапласіан, що породжений гауссовою мірою на сепарабельному гільбертовому просторі. Для відповідної однопараметричної напівгрупи встановлено ергодичну теорему.