Усредненная модель диффузии в пористой среде с нелинейным поглощением на границе - Гончаренко, М.В.; Хилькова, Л.А. (Український математичний журнал, 2015)
Розглядається крайова задача, яка описує процес стаціонарної дифузії в пористому середовищі з нєлінійним поглинанням на межі. Вивчається асимптотична поведінка розв'язку, коли середовище стає все більш пористим i розташоване все більш щільно в обмеженій області Q. Побудовано усереднене рівняння, що описує головний член асимптотики.