C* -алгебре, порожденной оператором Бергмана, карлемановским сдвигом второго порядка и кусочно-непрерывными коэффициентами - Мозель, В.А. (Український математичний журнал, 2015)
Вивчається C* -алгебра, породжена діючими у гільбертовому просторі L₂ оператором Бергмана, операторами множення на кусочно-неперервні функції та карлемановським зсувом другого порядку (поворотом на кут π). Як результат одержано ефективний критерій фредгольмовості операторів розглянутої C* -алгебри.