Загальне неоднорідне за часом обмежене збурення сильно неперервної напівгрупи - Карташов, М.В. (Український математичний журнал, 2005)
Розглядається еволюційна сім'я з генератором, утвореним неоднорідним за часом обмеженим збуренням сильно неперервної напівгрупи. Умова неперервності збурення не застосовується. Доведено формулу варіації параметра, а також відповідне узагальнення теореми Дайсона - Філліпса.