Вияви дискурсу влади в українській радянській дитячій пресі 20–30-х років ХХ століття - Коротич, К.В. (Інститут літератури ім. Т.Г. Шевченка НАН України, 2009)
Автор на матеріалі української радянської дитячої преси 1920–1930-х рр. розглядає вкраплення дискурсу влади на мовному рівні. Аналізує деякі опозиції радянської мовної картини світу.