Дрібні ссавці місцезнаходження Меджибіж з плейстоцену України - Рековець, Л. І. (Праці теріологічної школи, 2017)
В статті проаналізовано результати детального морфологічного опису решток дрібних ссавців (Lipotyphla, Lagomorpha, Rodentia) з місцезнаходження середнього плейстоцену України — Меджибіж (MQR 3, MIS 11). Подані також короткі геологічні відомості та загальний кількісний і якісний склад мікротеріофауни, яка налічує 30 видів з домінуванням представників родини щурових — Arvicolidae (50 % видового складу). Досить рідкісними є рештки Lagomorpha, Erinaceus, Lagurus, Micromys, Mimomys, Marmota. Відмічена перша поява в історії регіону видів Neomys newtoni та Microtus (Agricola) agrestis. Теріофауна існувала в час ліхвінського міжльдовиков’я (завадівський етап) в умовах динаміки переважно теплого і вологого клімату з короткими періодами похолодання про що свідчать також і палінологічні дані. Стратиграфічно вона належить до бабельської асоціації та є древнішою від фауни Гуньки і Petersbuch 1 і дещо молодшою за фауни Озерне 2, Райгород та Tarko.