О сильной матричной проблеме моментов Гамбургера - Загороднюк, С.М. (Український математичний журнал, 2010)
Отримано необхідні та достатні умови того, що сильна матрична проблема моментів Гамбургера має розв'язок. Описано всі розв'язки проблеми моментів. При цьому використано фундаментальні результати А. В. Штрауса про узагальнені резольвенти симетричних операторів.