К теории Фредгольма одной плоскостной задачи со сдвигом для пары функций - Лысенко, З.М.; Матвиюк, Л.В.; Нечаев, А.П.; Швец, В.Т. (Український математичний журнал, 2011)
Одержано необхiднi та достатнi умови фредгольмовостi, а також формулу обчислення iндексу однiєї площинної задачi iз зсувом та спряженiстю для пари функцiй.