Підрядність як синтаксична категорія - Христіанінова, Р.О. (Інститут літератури ім. Т.Г. Шевченка НАН України, 2009)
У статті розглянуто структуру категорії підрядності у складнопідрядному реченні, акцентовано увагу на особливостях її вияву в реченнях зазначеного типу порівняно з іншими синтаксичними конструкціями.