Диаметры графов коммутативности сплетений групп подстановок - Лещенко, Ю.Ю. (Український математичний журнал, 2014)
Нехай G — група, а Z(G) — її центр. Граф комутативності групи G — це неорiєнтований граф Γ(G) з множиною вершин G Z(G), де вершини x та y з'єднуються ребром тоді і тільки тоді, коли xy=yx. У статті вивчаються графи комутативності вінцевих добутків HςG, де G — група підстановок, що транзитивно діє на X („активна" група вінцевого добутку), а (H,Y) — абелева група підстановок на Y.