Граничное поведение кольцевых Q-гомеоморфизмов в метрических пространствах - Смоловая, Е.С. (Український математичний журнал, 2010)
Досліджується проблема продовження на межу так званих кільцевих Q-гомеоморфізмів між областями у метричних просторах із мірами. Знайдено умови на функцію Q(x) та межі області, за яких будь-який кільцевий (2-гомеоморфізм допускає неперервне або гомеоморфію продовження на межу. Результати застосовні, зокрема, до ріманових многовидів, просторів Левнера, груп Карно та Гейзепберга.