О построении множества стохастических дифференциальных уравнений по заданному иптеїральному многообразию, не зависящему от скоростей - Ажымбаев, Д.Т.; Тлеубергенов, М.И. (Український математичний журнал, 2010)
Побудовано рівняння Лагранжа, Гамільтона та Біркгофа за заданими властивостями руху при наявності випадкових збурень. При цьому припускають, що випадкові збурні сили належать класу віперових процесів, а задані властивості руху не залежать від швидкостей. Отримані результати проілюстровано па прикладі руху штучного супутника Землі під дією сил тяжіння та аеродинамічних сил.