Наилучшие среднеквадратические приближения целыми функциями конечной степени на прямой и точные значения средних поперечников функциональных классов - Вакарчук, С.Б.; Доронин, В.Г. (Український математичний журнал, 2010)
Одержано точні нерівності типу Джексона у випадку найкращого середпьоквадратичного наближення цілими функціями скінченного степеня ≤σ на прямій. Для класів функцій, означених за допомогою мажорант усереднених характерис тик гладкості Ω1(f,t),t>0, знайдено точні значення колмогоровського, лінійного та бернштейнівського середніх ν-поперечпиків, ν>0.