Необходимые и достаточные условия оптимальности в задачах управления с нечетким параметром - Молчанюк, И.В.; Плотников, А.В. (Український математичний журнал, 2009)
Розглянуто задачу швидкодії для лінійних систем управління з нечіткою правою частиною. Для цієї задачі введено поняття оптимального розв'язку і встановлено необхідні та достатні умови оптимальності у формі принципу максимуму.