Признаки существования и асимптотика некоторых классов решений существенно нелинейных дифференциальных уравнений второго порядка - Евтухов, В.М.; Козьма, А.А. (Український математичний журнал, 2011)
Встановлено необхiднi i достатнi умови iснування та асимптотичнi зображення деяких класiв розв’язкiв диференцiальних рiвнянь другого порядку, що мiстять у правiй частинi суму доданкiв iз нелiнiйностями бiльш загального вигляду, нiж нелiнiйностi типу Емдена – Фаулера.