Об открытости и дискретности отображений с неограниченной характеристикой квазиконформности - Севостьянов, Е.А. (Український математичний журнал, 2011)
Статтю присвячено вивченню топологiчних властивостей просторових вiдображень. Показано, що вiдображення f:D→Rⁿ¯, якi зберiгають орiєнтацiю в областi D⊂Rⁿ, n≥2, i є бiльш загальними, нiж вiдображення з обмеженим спотворенням, вiдкритi та дискретнi за умови, що функцiя Q, яка вiдповiдає за контроль спотворення сiмей кривих при таких вiдображеннях, має слабке зростання в областi f(D). Наприклад, твердження набуває чинностi, якщо функцiя Q має скiнченне середнє коливання в довiльнiй точцi y0∈f(D).