О модулях над целочисленными групповыми кольцами локально разрешимых групп с ранговыми ограничениями на подгруппы - Дашкова, О.Ю. (Український математичний журнал, 2011)
Дослiджується ZG-модуль A такий, що Z — кiльце цiлих чисел, група G має нескiнченний секцiйний p-ранг (або нескiнченний 0-ранг), CG(A)=1, A не є мiнiмаксним Z-модулем та для кожної власної пiдгрупи H нескiнченного секцiйного p-рангу (або нескiнченного 0-рангу вiдповiдно) фактор-модуль A/CA(H) є мiнiмаксним Z-модулем. Доведено, що якщо група G локально розв’язна, то група G розв’язна. Отримано деякi властивостi розв’язної групи цього типу.