Точные неравенства типа Джексона - Стечкина для 2π -периодических функций в L₂ и поперечники некоторых классов функций - Шабозов, М.Ш. (Український математичний журнал, 2011)
Розглянуто задачу про знахождення точних нерiвностей мiж найкращими наближеннями перiодичних диференцiйовних функцiй тригонометричними полiномами i модулями неперервностi m -го порядку у просторi L₂ , а також наведено їх застосування. Для деяких класiв функцiй, що визначаються зазначе- ними модулями неперервностi, обчислено точнi значення n-поперечникiв у L₂ .