О теореме Джексона для периодических функций в метрических пространствах с интегральной метрикой. II - Пичугов, С.А. (Український математичний журнал, 2011)
У просторах Lψ(Tm) періодичних функцій з метрикою ρ(f,0)ψ=∫Tmψ(|f(x)|)dx, де ψ — функція типу модуля неперервності, досліджено пряму теорему Джексона у випадку апроксимації тригонометричними поліномами. Доведено, що пряма теорема Джексона має місце тоді і тільки тоді, коли нижній показник розтягнення функції ψ не дорівнює нулеві.