Художня ілюстрація книги як ефективний засіб навчання дітей української мови - Маркотенко, Т.С.; Гринько, Є.В. (Інститут літератури ім. Т.Г. Шевченка НАН України, 2009)
В статті даються відомості про ілюстрацію до дитячих книг, показана роль ілюстрацій у засвоєнні змісту творів.