Теорема Скитовича - Дармуа для конечных абелевых групп - Мазур, И.П. (Український математичний журнал, 2011)
Нехай X — скiнченна абелева група, ξi,i=1,2,...,n,n≥2, — незалежнi випадковi величини зi значеннями в X i розподiлами μi,αij,i,j=1,2,...,n, — автоморфiзми X. Доведено, що iз незалежностi n лiнiйних форм Lj=∑ni=1αijξi випливає, що всi μi — зрушення розподiлiв Хаара деякої пiдгрупи групи X. Ця теорема є аналогом теореми Скiтовича – Дармуа для скiнченних абелевих груп.