Художнє слово як засіб стимулювання мовленнєвої активності дітей раннього віку - Саприкіна, О.В. (Інститут літератури ім. Т.Г. Шевченка НАН України, 2009)
У статті розкрито шляхи активізації мовлення дітей раннього віку засобами художнього слова, зокрема емоційний компонент розглядається як чинник виникнення активного мовлення дітей раннього віку у процесі художньо-предметної діяльності.