Об усреднении эволюционных уравнений, возмущаемых случайными процессами со скачка - Коломиец, Ю.В. (Український математичний журнал, 1992)
Доводиться слабка збіжність мір, породжених розв’язками еволюційного рівняння, залежних від малого параметра, до єдиного розв’язку проблеми мартингалів, що відповідає стохастичному еволюційному рівнянню. Коефіцієнти вихідного рівняння залежать від випадкових марковських процесів з стрибками.