Формування еколого-економічного механізму раціонального використання і охорони меліорованих земель в зоні осушення - Ліщук, Н.М.; Ковальчук, І.П. (Економіка природокористування і охорони довкілля, 2014)
Запропоновано комплексний підхід до формування еколого-економічного механізму раціонального використання меліорованих земель на основі загальних методів регулювання раціонального землекористування та методів регулювання водогосподарсько-меліоративного комплексу, які забезпечать раціональність використання осушених земель. Проаналізовано правові, інституціональні та господарські передумови оптимізації інструментів цього механізму. Враховано специфіку сільськогосподарської діяльності на меліорованих осушених землях.