Регулювання оренди водних об’єктів в умовах поглиблення ринкової трансформації водогосподарського комплексу: регіональні особливості та інституціональні обмеження - Бусел, Р.В.; Савош, Л.В. (Економіка природокористування і охорони довкілля, 2014)
Імплементація орендних відносин у сферу водокористування розглядається як важливий каталізатор активізації інвестиційної діяльності. Показано територіальну асиметрію передачі в оренду озер та водосховищ в Україні. Визначено чинники гальмування укладання угод оренди щодо користування водними об’єктами в напрямі встановлення реальної величини ставок орендної плати. Запропоновано перелік змін у нормативно-правові акти, які дозволять удосконалити систему фінансово-економічного регулювання орендного водокористування. Обґрунтовано доцільність посилення впливу органів місцевого самоврядування на процеси передачі водних об’єктів у тимчасове користування.