Людина не зі страху. Пам'яті Юрія Бадзя (Слово і Час, 2018)
1 вересня 2018 р. відійшов у Вічність Юрій Васильович Бадзьо – літературознавець, учасник українського правозахисного руху, політичний діяч, публіцист. Політв'язень радянських тюрем і концтаборів (1979 – 1988), член Національної ради ДПУ (1992 – 1996), заступник голови Конгресу національно-демократичних сил України (1992 – 1995), член НСПУ, лауреат премії Фундації Омеляна і Тетяни Антоновичів (США). Нагороджений орденом “За заслуги” ІІІ ст. (2005) і ІІ ст. (2009).