Інституційне середовище капіталізації лісових ресурсів - Голуб, О.А. (Економіка природокористування і охорони довкілля, 2014)
Розглянуто основні аспекти необхідності вирішального вибору стратегічного напрямку (мети) лісокористування – за природозберігаючим чи за промисловим спрямуванням. Визначено, що для першого є набагато більше підстав у рамках існуючої на сьогодні системи соціально-економічних координат. Проаналізовано можливості вибору відповідної сукупності суб’єктів лісокористування, від чого буде в подальшому логічно вибудовуватись вся система економічних та організаційних механізмів у згаданій сфері діяльності.