На академічних перспективах - Ковалів, Ю. (Слово і Час, 2018)
У статті розкрито генетичні основи сучасного академічного літературознавства, репрезентованого Інститутом літератури ім. Т. Г. Шевченка НАН України, складні шляхи його еволюції в першій половині ХХ ст.