Історичні аспекти зародження і розвитку періодичних видань для дітей - Струшляк, О.В. (Інститут літератури ім. Т.Г. Шевченка НАН України, 2009)
Метою моєї статті було перш за все довести до широкого загалу, який щодня має відповісти на сотні “чому?” свого невгамовного дошкільнятка, що є достатня кількість дитячих періодичних видань, робота з ними дає максимальний ефект, оскільки всі матеріали призначені для багаторазового використання. Як видання Міносвіти України вони реалізовують державні вимоги щодо вдосконалення освіти наймолодших громадян, впроваджують нові підходи, акумулюючи кращі досягнення педагогічної науки і практики.