Дитина у воєнних умовах на сторінках української літератури (оповідання І. Багряного “Пацан” та повість Гр. Тютюнника “Климко”) - Головій, О.М. (Інститут літератури ім. Т.Г. Шевченка НАН України, 2009)
Стаття присвячена проблемі психологізму та автобіографізму у прозовому доробку І. Багряного та Гр. Тютюнника. Виявлено стильові домінанти творчості цих митців, проаналізовано особливості образу “дитини війни”.