Образ дітей війни у творах Гр. Тютюнника, В. Близнеця, М. Вінграновського - Ленська, С.В. (Інститут літератури ім. Т.Г. Шевченка НАН України, 2009)
У статті розглядається морально-етична проблематика та художні образи дітей у творах В.Близнеця, Гр.Тютюнника і М.Вінграновського. Повісті цих письменників мають виразно окреслену гуманістичну спрямованість, велике виховне значення, чим зумовлена їхня актуальність у колі дитячого читання.