Дворянські садиби Чернігівщини як об'єкти краєзнавчо-туристичної роботи - Русанов, Ю. (Краєзнавство, 2013)
У статті висвітлюються питання історії відомих дворянських родин Чернігівщини, спорудження та облаштування ними власних садиб, які сьогодні можуть використовуватися як об'єкти для екскурсійної та краєзнавчо-туристичної роботи.