"Історик і мрійник" (до 120-річчя від дня народження Василя Митрофановича Базилевича) - Матяш, І. (Краєзнавство, 2013)
У статті висвітлено основні віхи життя історика Василя Митрофановича Базилевича (1893- 1942), показано його внесок у розвиток спеціальних історичних дисциплін, музейництва, краєзнавства, києвознавства, декабристознавства.