Краєзнавча складова в науковій діяльності Василя Базилевича - Вербовий, О.; Савченко, Г. (Краєзнавство, 2013)
Проаналізовано наукову діяльність В. М. Базилевича на ниві українського краєзнавства. Висвітлено основні напрямки краєзнавчих студій науковця та його практичний внесок у вивчення та збереження історичних пам'яток України.