Реалізація цілей сталого розвитку України в контексті трансформації особистих селянських господарств у сімейні фермерські - Малік, М.Й.; Шпикуляк, О.Г.; Мамчур, В.А. (Економіка природокористування і сталий розвиток, 2020)
Обґрунтовано, що інституціоналізація сімейного фермерства в ринкове середовище господарювання як організаційно-правової форми, крім зростання економічних та соціальних стандартів сільського населення, забезпечує реалізацію Цілей сталого розвитку України до 2030 року. Суб’єктами сімейного фермерства визначено малі фермерські та особисті селянські господарства, які за сукупністю ідентифікаційних критеріїв можуть його створити без статусу юридичної особи фізичною особою самостійно або спільно з членами її сім’ї на підставі договору. Розкрито основні напрями досягнення поставлених цілей у контексті сталого розвитку сільського господарства.