Теоретичні засади формування системи сталого водозабезпечення в умовах екологічних обмежень - Левковська, Л.В.; Мандзик, В.М.; Митрофанова, О.М. (Економіка природокористування і сталий розвиток, 2020)
Визначено та проаналізовано закономірності трансформації концептуальних підходів до формування системи сталого водозабезпечення на тлі екологічних обмежень. Доведено, що одним із визначальних зовнішніх факторів, які спричиняють такі зміни, є зростання екологічної свідомості. Запропоновано систему методів сталого водозабезпечення, котра передбачає комплексне застосування сучасних інфраструктурних, інституційних й екосистемних механізмів здійснення водної політики.