Пріоритетні підходи до оцінки земельних активів у сільському господарстві - Жук, В.М.; Бездушна, Ю.С. (Економіка природокористування і сталий розвиток, 2020)
Визначено пріоритетні підходи і методологію здійснення справедливої (ринкової) оцінки вартості сільськогосподарських земель у фінансовій і статистичній звітності як чинника ціноутворення при її ринковому обігу та капіталізації в національному багатстві України. Узагальнено й охарактеризовано види оцінювання земель, які диференційовано відповідно до його мети, методології та призначення результатів. Обґрунтовано механізм запровадження системи галузевої облікової оцінки землі, що формується як галузевий портал і функціонує за умови нормативно-методичного забезпечення державних регуляторних інститутів з агрегацією найбільш ефективних методик оцінювання та статистичних баз даних.