Економічне стимулювання розвитку комплексних виробництв із переробки сільськогосподарської продукції в регіоні - Шубалий, О.М.; Косінський, П.М. (Економіка природокористування і сталий розвиток, 2020)
Виявлено збільшення обсягів експорту сільськогосподарської продукції у Волинській області впродовж останніх років, що посилює сировинну орієнтацію регіону й може призвести до негативних еколого-економічних наслідків. Обґрунтовано необхідність стимулювання державою та місцевими органами влади розвитку не лише сільського господарства, а й комплексних виробництв, що працюють на вітчизняній сільськогосподарській сировині. Доведено доцільність та запропоновано основні напрями економічної підтримки створення й розвитку комплексних виробництв із поглибленої переробки сільськогосподарської продукції досліджуваного регіону.