Гадяч – гетьманська резиденція Івана Брюховецького у 1663 – 1668 роках - Чухліб, Т. (Краєзнавство, 2013)
У статті висвітлюється історія міста Гадяча як гетьманської резиденції Івана Брюховецького. Наголошується на тому, що протягом 1663 – 1668 рр. у місті зосереджувалася вища адміністративна та військово-політична влада Української козацької держави. Особлива увага звертається на зовнішньополітичні заходи гетьманського уряду І. Брюховецького.