Історія Гадяча в творчості Михайла Грушевського - Крот, В. (Краєзнавство, 2013)
У статті аналізується історія Гадяча в інтерпретації Михайла Грушевського. Основна увага приділена подіям Української національної революції середини XVII століття та добі Руїни, коли місто відігравало провідну роль в українській історії.