Структура населення сотенного містечка Пирятина: історико–демографічний аналіз за матеріалами Румянцевського опису 1765-1769 рр. - Ночовний, Ю. (Краєзнавство, 2013)
У статті за матеріалами Румянцевського опису досліджується населення сотенного містечка Гетьманщини Пирятина. Визначається чисельність та статевовікова структура його мешканців.