Вернадські та їхні родичі - Томазов, В. (Краєзнавство, 2013)
У статті простежується родовід Вернадських, витоки якого сягають козацьких часів. Саме з цього славного роду походить один з найзначніших учених ХХ ст. Володимир Іванович Вернадський. Вернадські породичалися з іншими відомими українськими родами – Констан тиновичами, Старицькими, Короленками, Модзалевськими, серед яких було також чимало цікавих особистостей.