Полтавські сторінки життя і творчості Володимира Вернадського - Самородов, В.; Кигил, С. (Краєзнавство, 2013)
У статті викладено факти біографії академіка В.І. Вернадського, які свідчать про його тісні зв'язки з Полтавщиною, а також найбільш повні відомості про його родинні зв'язки з письменником В.Г. Короленком.