Перший секретар ВУЧК (Сторінки біографії старшого майора державної безпеки Олександра Розанова) - Бажан, О.; Золотарьов, В. (Краєзнавство, 2013)
У статті, спираючись на архівні джерела, вперше детально відтворено основні етапи життя О.Б. Розанова та його роль у створенні та керівництві радянськими спецслужбами в Україні.