"Несу моральну відповідальність за викривлення в органах МВС...”, або Історія покарання екзекутора "масового терору” І. А. Шапіро у часи "хрущовської відлиги” - Бажан, О.; Золотарьов, В. (Краєзнавство, 2013)
У статті реконструюється біографія підполковника І.А Шапіро – однієї з ключових фігур у проведенні політичних репресій в 1930-ті роки в Українській РСР.