Четверті Єфремівські читання "Релігійне життя Переяславської землі (ІХ-ХХІ ст.)", присвячені 1025-літтю хрещення Русі - Жам, О.; Ткаченко, Н. (Краєзнавство, 2013)
20-21 червня 2013 року в Національному історико-етнографічному заповіднику «Переяслав» була проведена Всеукраїнська науково-практична конференція IV-ті Єфремівські читання «Релігійне життя Переяславської землі (ІХ-ХХІ ст.)».