Внесок Катеринославської губернської вченої архівної комісії у розвиток історико-краєзнавчих досліджень Південної України - Кавун, М. (Краєзнавство, 2013)
У статті висвітлено значення діяльності Катеринославської вченої архівної комісії для розвитку історико-краєзнавчих досліджень Південної України в інституціональному, науково-дослідницькому, археографічному та пам'яткоохоронному аспектах.