Методологічні підходи до комплексної оцінки рівня природно-техногенної небезпеки регіонів України - Обиход, Г.О.; Щуліпенко, В.Є. (Економіка природокористування і охорони довкілля, 2013)
Розкрито доцільність запровадження комплексної оцінки природно-техногенної небезпеки, визначено її аналітичну базу та розраховано інтегральний показник за наведеною методикою. Обґрунтовано пріоритетні напрями діяльності щодо гарантування безпеки, засновані на результатах комплексних оцінок природно-техногенного навантаження.