Регіональна політика у сфері надрокористування та її суперечності в Україні - Міщенко, В.С. (Економіка природокористування і охорони довкілля, 2013)
Показано, що становлення регіональної політики надрокористування зіштовхується в Україні зі значними суперечностями. ЇЇ інституціональний розвиток носить поки фрагментарний характер, а фінансове підґрунтя залишається несформованим. Вирішення відповідних питань зосереджене у площині розширення повноважень регіонів щодо розпорядження мінеральними ресурсами місцевого значення.