Екологічно безпечний розвиток депресивних територій та критерії їх ідентифікації - Хвесик, Ю.М.; Добрянський, О.М. (Економіка природокористування і охорони довкілля, 2013)
У статті здійснено аналіз сучасних тенденцій і закономірностей екологічно безпечного розвитку сільських депресивних територій, запропоновано критерії їх ідентифікації з урахуванням комплексу факторів соціального, економічного та екологічного характеру, удосконалено чинники регіональної депресивності.